Het Park

Le Mattas is een bijzonder bungalow park, door de mooie ligging in een natuurlijke bosrijke omgeving. Het park ligt op een heuvel midden in de Garrigues vlakbij het dorpje Méjannes le Clap in het departement Gard. De bungalows zijn omringd door veel groenblijvende dwerg- en steeneiken en heerlijk geurende wilde buxusstruiken. Langs de paden groeit oa tijm, rozemarijn, lavendel etc..

Het is geen commercieel park, de huisjes zijn van particuliere eigenaren, maar er zijn wel gemeenschappelijke faciliteiten (zwembad, speelterrein, receptie).  Le Mattas is daarom in het hoogseizoen uitermate geschikt voor families met kinderen. In het voor- en naseizoen is het de ideale plek voor mensen die van de rust en de ruimte willen genieten.

Ons huisje ligt op een rustig gelegen deel aan de bosrand van Bungalowpark Le Mattas.

Faciliteiten op het park

Zwembad
Onmisbaar in het Zuid-Franse klimaat is een zwembad. Het meet 20 x 10 meter en het is 1,65 meter diep. Het peuterbad is 8 x 4 meter. Beide zwembaden worden omringd door een royaal betegeld zonneterras met zowel schaduw als zon. U kunt gebruikmaken van comfortabele ligstoelen. Het zwembad is al geopend in de meivakantie mits het overdag 16 graden of warmer is. Het zwembad is onverwarmd.

Tennisbanen
Naast het zwembad liggen twee hardcourt tennisbanen. Via de receptie kunt u deze reserveren.

Overig (sportief) vermaak
Er zijn verder mogelijkheden voor volleybal, basketbal, voetbal, tafeltennis en jeu de boules. Voor kinderen is er een speelterrein met schommels, glijbaan, een klimrek en dergelijke.

Een winkel, restaurant of disco bezit het park niet. Maar natuurlijk kun je in de omringende dorpjes genoeg echt authentieke Franse restaurantjes vinden en eigenlijk is dat nog veel leuker.