Omgeving

Het vakantiepark is gelegen middenin de Franse natuur en heeft een goede ligging ten opzichte van leuke plaatsjes, grotere steden, prachtige natuur en allerhande bezienswaardigheden.

De omgeving van Le Mattas is uitstekend geschikt voor (lange) wandelingen en uitdagende mountainbike ritten. In de vrijwel ongerepte natuur zijn langs veelal dichtbegroeide paden wandelroutes uitgezet. Het licht bergachtige garrigues landschap biedt fraaie vergezichten. Sommige routes voeren langs kleine grotten, meertjes, hunebedden, plateaus, begroeid met tijm en lavendel en door stille dalen met in het voorjaar een weelde aan wilde bloemen.

In Ons Huisje zijn allerlei wandelkaarten beschikbaar. In Méjannes-le-Clap zijn bij het “Office du tourisme” ook diverse wandelkaarten of actuele informatie verkrijgbaar.

Activiteiten en bezienswaardigheden

De Gard telt een veelvoud aan stadjes met een 17e- en 18e-eeuws karakter. De Franse dorpen en steden in de regio hebben een rijke geschiedenis en dit is overal terug te zien. Tal van autovrije straatjes met charmante boetiekjes, middeleeuwse huisjes met oude gevels, kleine schaduwrijke pleintjes met fonteintjes, cafeetjes en restaurants sieren het straatbeeld.

Vanuit Le Mattas kunt u verschillende dorpen en steden bezoeken die beslist de moeite waard zijn.

Ceze
Klaprozen
Gardon (Banne)
Pont du Gard
Nimes Maison Carre
Nimes (fontein)
Nimes (arena)
Avignon (Hôtel de Ville)
Avignon (Palais des Papes)
Goudargues (waterplaats)
Goudargues
Fons sur Lussan
Uzes (plein)
Uzes
previous arrow
next arrow
 
Ceze
Klaprozen
Gardon (Banne)
Pont du Gard
Nimes Maison Carre
Nimes (fontein)
Nimes (arena)
Avignon (Hôtel de Ville)
Avignon (Palais des Papes)
Goudargues (waterplaats)
Goudargues
Fons sur Lussan
Uzes (plein)
Uzes
previous arrow
next arrow

Het Romeinse Nîmes, de hoofdstad van het departement Gard kent een lange en rijke historie. Lang voor onze jaartelling woonden er al mensen in deze streek en ze lieten er tal van sporen achter. Nîmes is een stad geworden met veel architectonische tegenstellingen. Naast de oudheden die de stad een historisch gezicht geven, zijn er gedurfde projecten ontwikkeld in uiterst moderne uitvoeringen.

Uzès, het eerste hertogdom van Frankrijk, met haar middeleeuwse straatjes, geheime tuinen en het Hertogelijk paleis (Le Duché). De stad kenmerkt zich door de gezellige boulevards, de oude herenhuizen en monumenten. Uzès is niet alleen vanwege de vele geschiedkundige rijkdommen bekend, maar ook de zaterdag markt die zich uitstrekt over vele pleinen en straten van het stadje is beroemd

Op de grens van de Gard met de Provence ligt de mooie bezienswaardige cultuurstad Avignon met het beroemde theaterfestival, de Brug van Avignon en het Pausenpaleis dat zichtbaar is boven de indrukwekkende stadsmuren van de oude stad.

Het bergachtige gebied in de Gard is een paradijs voor sportliefhebbers, natuurliefhebbers en iedereen die van het buitenleven geniet. Le Mattas is daarbij de uitvalsbasis voor tal van sportieve activiteiten zoals: wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën, vissen, golfen.

Vanaf Le Mattas bent u binnen enkele minuten aan de rivier de Cèze, deze leent zich prima voor allerlei vertier in en aan het water. In het dal vindt u diverse strandjes (meestal bestaande uit rivierkeien) waar u goed kunt zwemmen, kanoën en zonnebaden. De Cèze is over het algemeen niet erg diep en de stroming is op de meeste plaatsen niet al te groot. De zomermaanden zijn prima geschikt om een recreatieve kanotocht met het hele gezin te ondernemen.

Het afwisselende bergachtige landschap met rivierdalen, kloven en rotsformaties is ideaal om te klimmen, kajakken en voor canyoning.